Посиденька№108 Saturday cake. Суботній пиріг

Впевнена, чи не кожна третя жінка на планеті у п'ятницю цілий день роздумує. що ж такого приготувати завтра. Потрібно потішити сім'ю чимось домашнім, смачненьким, але не хочеться витрачати багато сил та часу. Суботній пиріг - найкращий вихід із ситуації. Готувати його дуже просто, з цим справилась навіть я, - кулінар початківець. 
Для Суботнього пирога нам знадобиться: 
- тісто дріжджово-листкове(500г);
- гриби(500г);
-зелений горошок морожений, або консервований;
- зелена цибуля(півпучка);
- морква(2-3шт);
- твердий сир. 
Час приготування 40хв. 
Такі інгредієнти я використовувала для свого придуманого Суботнього пирога. Тісто купую, щоб не витрачати багато часу на те, що може не вдатись. Сьогодні можна знайти дуже смачне готове тісто, яке нічим не поступиться домашньому. Всі інші інгредієнти можна давати кому як заманеться і те, що ви та ваша родина любить. Такі пирого можна робити із картоплею сиром та м'ясом, яблуками чи іншими фруктами, та з чим завгодно. Пиріг ситний і його вистачить. щоб наїстись усій сім'ї. Якщо вас двоє, то і поготів буде ситним та смачним сніданком і вечерею на два-три дня. 
Приготувати пиріг зможе навіть дитина! Просто розстеліть половину тіста на круглу форму для випічки. Попередньо форму змастіть оливковою олією або маслом.Далі у форму просто викладіть усе, що вам сьогодні хочеться. Інгредієнти можна змішати, або класти шарами. Коли ваша форма наповниться начинкою до верху, зробіть кришечку із другої половини тіста, що у вас залишилось. Краї "кришечки" та низу прищипніть до купи, а далі зробіть узор виделкою по краю форми. Так ваш пиріг під час  запікання не розвалиться. На завершення попроколюйте верх пирога виделкою та зробіть прорізи в тісті ножем. Ваш пиріг буде "дихати" і не стане сухим.. Зверху Суботній пиріг можна змастити яєчним жовтком для яскравої скоринки та блиску. 
Ось і все, тепер всю красу можна помістити у духову шафу і взалежності від наповнення запікати. Моя начинка запікалась 40хв. 
Подавайте гарячим із свіжою зеленню! 







Коментарі

Популярні публікації